Slipp ASK och andra onödiga tilläggsprogram vid uppdatering av Java.

Vad är ASK?
Om du frågar mig är det en hög med skräp.
Om du frågar Oracle (Javas utvecklare) får däremot ett veta att det är ett användbart webbläsartillägg som lätt går att undvika att installera.

Ask Toolbar är ett kostnadsfritt webbläsartillägg som du kan använda för att söka på webben med sökmotorn Ask.com, direkt i webbläsaren.
Ask Toolbar är integrerad med Java-nedladdningen. Vid installationen av Java ges alternativet att ladda ned Ask Toolbar.
Om du inte vill installera Ask Toolbar kan du ta bort markeringen i rutan. Om rutan är markerad installeras Ask Toolbar några få minuter efter Java-installationen för att säkerställa att den har utförts.


Det är väldigt lätt att missa dessa helt onödiga tillägg som finns i många program som de flesta har installerat på sina datorer.
Vill man slippa detta helt kan man lägga till en liten sträng i registret som ser till att frågor om installationer av sponsor programvara aldrig mer kommer upp och ej heller installeras.
Du kanske inte tycker det är ett problem, men du kanske känner någon som du får komma och ta bort dessa tillägg åt stup i kvarten?

Läs mer om hur du går tillväga i Xabets tråd:
Slipp ASK vid installation av Java.

Kommentarer

Slipp ASK och andra onödiga tilläggsprogram vid uppdatering av Java. IZON 28 maj : 22:19 Svara på post
Kommentarer: 421

Nästa tips kommer handla om UAC.


PSN NETWORK CARD
"Saying that Java is nice because it works on all OS's is like saying that anal sex is nice because it works on all genders."


Du måste vara inloggad för att posta kommentarer på denna webbplats - vänligen logga in, eller om du inte är registrerad klicka här för att registrera