TV-Licensen som till och med Norrmännen skrattar åt.

TV avgiften är på riktigt ett stort skämt. Att det var skrattretande redan innan beslutet om att även alla med endast en dator eller smartphone skall betala denna avgift är en sak men nu är det rent utav en katastrof så till och med Norrmännen skrattar åt oss.

En sådan teknisk utrustning som är avsedd att ta emot utsändning eller vidaresändning av tv-program, även om utrustningen också kan användas för annat ändamål.

Enheten skall vara avsedd för att ta emot utsändningar. En mobiltelefon eller en dator är i min mening absolut inte avsedd för att ta emot några som helst tv sändningar. Möjligtvis datorer med inbyggda TV-mottagare.

Precis som jag inledde så sa jag att avgiften ett skämt redan från början, ta tex en tv-apparat, bara du äger en TV är du tvungen att betala avgiften. Tänk om man varken har en antenn eller parabol av något som helst slag så måste du betala.
Är det inte själva tjänsten man skall betala för? Man har i alla tider haft möjlighet att använda TV'n som just enbart en bildskärm och inte en TV.
Samma sak med en dator och mobiltelefon. Jag tror inte det är någon i hela detta avlånga land som köpt just en dator eller en mobiltelefon för att kolla på TV och absolut inte kanalerna SVT1 eller -2.

Dessutom går det att modifiera en helt vanlig tv till att bli just en helt vanlig bilskärm genom att montera bort tv-mottagaren.

Om valfriheten skulle finnas tror jag inte att dessa kanaler skulle finnas kvar många dagar utan bidrag från staten.

Jag skulle gå med på att betala TV avgiften för min/mina hypotetiska dator/smartphone/surfplatta/TV med "inbyggd TV-mottagare" om de la den på skatten med ca 0.1-0,5% skatt.


Medellönen i Sverige 2011 låg på 294 398 kr/år d.v.s ca 24500.
Visst det låter lite högt så vi sänker det för att göra det totalt sett så sanningsenligt som möjligt så vi säger 20k blankt.

Samt att jag inte är helt säker på hur många personer eller exakta antal hushåll vi har i Sverige samt hur många som är över 18 år o.s.v så vi drar ett jämt snitt och säger 7 miljoner.

Verkar vara svårt att få fram exakta siffror RIKAB är ju inte direkt ett företag man kontaktar självmant för frågor kring deras "tjänst".
Men 2004 uppgick antalet hushåll i Sverige i ca 4,1 miljoner enligt just RIKAB. Drygt 100 000 hushåll har ingen TV-mottagare.
Bland TV-hushållen finns ca 300 000 – 350 000 som är undantagna från avgiftsplikt (exempelvis studerande folkbokförda hos anhörig som betalar TV-avgift, boende på vissa typer av vårdanstalter och inrättningar av liknande slag) Av återstående hushåll betalar ca 90 procent TV-avgift till RIKAB.
RIKAB har vidare 158 000 företag i sina kundregister (aktiebolag, myndigheter, enskilda firmor e.t.c.). Dessa står för 180 000 TV-avgifter.1 Totalt antal registrerade TV-avgifter uppgick enligt RIKAB till 3 406 241 per den 30/6 2004.2

Har du dålig mottagning? Du ska ändå betala radio- och tv-avgift.


Idag kostar tv avgiften 2076kr/år vi drar ner antalet betalande hushåll till 3.4 miljoner även fast ovanstående uppgifter var från 2004.
Då skulle de ha dragit in 7058400000kr!!!!!

Använder du bara tv:n för att spela spel eller titta på film? Du ska betala radio- och tv-avgift.


Om de skulle lägga de på skatten och alla myndiga personer skulle betala 1% extra i skatt skulle de istället tjäna
1400000000kr!!!!!!
1% var förslaget som nekades vilket i sig var tur för 1% skulle i sådana fall ha fördubblat deras inkomst plus att de skulle ha lagt ner RIKAB och fått in alla pengar direkt till SVT, UR och allt vad det går till plus lite till.

Tittar du inte på SVT? Du ska ändå betala radio- och tv-avgift.


Låter det normalt att de kan behöva mer än 7 miljarder kronor för att upprätthålla public service?


Ca 6 kronor per person är väl inte så farligt egentligen om man jämför med vad ett TV abonnemang hos valfri leverantör kostar exempelvis hos Bredbandsbolaget, Canal-digital eller Boxer.
Fast då får man och andra sidan kvalitativa TV-kanaler dock med hemsk reklam som jag hellre hade lagt dessa pengar på för att slippa. Inför reklamavgift (för reklamfritt) och ta bort Tv-avgiften så kan jag nog införskaffa mig ett TV-abonnemang hos något företag som satsar på kvalitet T.ex. Canal-digital eller Viasat istället för Bredbandsbolaget som tyvärr har undermåliga TV tjänster men underbart internet.

Men för alla som klarar sig bra helt utan SVT och dess hittepåavgifter är det ett onödigt utlägg.
Ungefär var 5e dag skulle man istället kunna köpa en trisslott för dessa pengar och kanske bli miljonär istället.

Låter inte det som ett bättre sätt att spendera sina pengar på?


källa: SCB


Du måste vara inloggad för att posta kommentarer på denna webbplats - vänligen logga in, eller om du inte är registrerad klicka här för att registrera