[Buzzador] Braun °CoolTec

Nu var det länge sen sist jag skrev något om Buzzador. Det var även ett tag sedan jag skrev något över huvud taget.
Har hänt en hel del sedan sist. Allt från att man flyttat till sin första bostadsrätt till man legat på sjukhus av okänd anledning.


Detta inlägg blir det mest riktat till killarna, männen och alla gubbjävlar där ute.
Hur rakar du dig? Rakapparat, trimmer, rakhyvel eller kanske rentutav kniv?
Själv har jag alltid använt mig av rakhyvel men med jämna mellanrum har jag försökt att gå över till rakapparat på grund av att slippa allt kladdande med raklödder eller gelé som jag själv föredrar samt att byta hyvlar vart om vartannat. Samt att de gånger då man inte orkar raka sig varje dag eller varannan så har det växt ut så långt att det blir obehagligt att raka sig med enbart hyvel och blir därmed tvungen att trimma ner skäggväxten för att slippa skärsår eller övrig hudirritation pga hyvel användandet.

Min tidigare rakapparat fungerade jättebra de första 2-3 veckorna sedan började den kännas som något Freddy Krueger hade uppfunnit och glömt att slipa redskapen ordentligt.
Näst intill obehagligt. så den har mest legat och skräpat i badrumsskåpet.

Har sedan dess (läs 2-3 år sedan) knappt använt den och flertalet ggr kollat på nyare rakapparater när man sett erbjudanden och sett reklamfilmer etc och varit jätte sugen på att införskaffa mig en ny.
För några veckor sedan fick jag ett erbjudanden från just Buzzador om att testa Braun °CoolTec CT2cc till ett riktigt förmånligt pris och nappade direkt efter att jag kollat upp skillnaderna mellan de olika modellerna CT5cc, CT4s, CT2cc, CT2s och såg att det var endast skillnad mellan färger samt tillbehörsmässigt och vattentålighet där CT5CC och CT2CC har rengöringstationer och är vattentåliga.
Så med det undersökt så var det bara att slå till.

Vad är det som är så speciellt med Brauns CoolTec?
Det är tydligen världens första rakapparat med aktiv kylteknik.
Det finns ett kylelement i aluminium inbyggt i rakhuvudet. Detta skall minska irritation och rodnad som uppstår vid rakning. Fungerar faktiskt riktigt bra i just det avseendet.
Blir svalt och skönt och nästan helt utan de minsta hudirritation.

Är den bra?
Om man hade frågat mig allra första dagen så hade jag sagt vad är detta för skit den missar ju typ 50% av allt skägg och man får stå och raka sig i 30 minuter innan det blir bra men inte godkänt.
Nu efter några dagars testande så blir det faktiskt riktigt lent och nästan helt godkänt. Den missar några skäggstrån på några få ställen. Mest problematiskt är det att få det bra på halsen samt i slutet av käkbenet, Kanske är det jag som har ett konstigt format huvud. Men det som apparaten missar går snabbt att ta bort med den utfällbara trimmern.

Även fast produkten har ett så kallat anpassningsbart skärsystem i 3 steg som skall anpassa sig efter ansiktskonturen och något som heter SensoBlade som skall just fånga upp hår som växer i olika riktningar så är man tvungen att raka sig åt alla fyra hållen för att det skall bli perfekt gärna diagonalt också det är tyvärr därför man får raka sig längre än vad det tar med rakhyvel och det är tyvärr en stor nackdel.

Dock inte tillräckligt stor för att jag skall sluta använda apparaten, i övrigt fungerar den hittills över förväntan och verkar rengöra sig själv riktigt bra.

Rengörings och laddningsstationen hur bra är den?
Apparaten laddas helt på en timme och ger 45 minuters sladdlös rakning och 15 minuters kylfunktion.
När jag läste ovanstående om 45 minuters sladdlös rakning och bara 15 minuters kylfunktion så tänkte jag direkt att 15 minuter var lite snålt och trodde att det skulle bli 15 minuters raktid och sedan var enheten död men så är inte fallet utan man kan raka sig i 45 minuter även fast man har haft kylfunktionen på i 15 minuter.

Jag gjorde ett test i morse och kylfunktionen var på någonstans mellan 15 och 20 minuter medans raktiden översteg 45 minuter jag orkade inte vänta längre än 1h och den var fortfarande pigg och glad.

Så batteritiden är riktigt bra.
Själva rengöringen går att aktivera när man vill och det verkar som att rengöringsprogrammet indikerar på att köras efter varje rakning även fast instruktionsboken som i övrigt är väldigt knapphändig säger att man bara behöver byta refillpatronen varannan till var tredje månad om man kör rengöringsproceduren två gånger i veckan.
Hade gärna sett att den är mer intelligent och skulle bara säga till när den behöver rengöras.

Själva rengöringsproceduren låter en del och det gör även själva nätdelen vid standby men det kanske är ett måndagsexemplar som jag skall kolla på vid senare tillfälle.

Något som är viktigt att veta innan ett köp är ju vad det kommer att kosta i längden och det är ju själva förbrukningsvarorna.

Ett 4pack rengöringsvätska går att få tag på i dagsläget för mellan 200-300kr
samt ett nytt rakhuvud för 400-500kr som bör bytas var 18e månad på ett ungefär.

Själva rengörningsvätskan behövs inte egentligen då man kan tvätta den i vanligt vatten dock rekommenderas det att använda vätskan.


Vad får då produkten för betyg?

Även fast det fanns några brister så får CT2cc följande:

Betyg: 7/10


Vill du också prova saker alldeles gratis eller till ett förmånligt pris ansök då om att bli en buzzador på buzzador.comDu måste vara inloggad för att posta kommentarer på denna webbplats - vänligen logga in, eller om du inte är registrerad klicka här för att registrera