Forum

IZONNET :: Forum :: Data, IT & Internet :: Modem/Router/hubb/switch
 
<< Föregående tråd | Nästa tråd >>
Guide: Lex-Integrity VPN i Edgerouter X
Moderatorer: IZON, Site_Bot, Sirius, Xabet, daniel, zowix, Angie
Författare Post
Xabet
mån aug 06 2018, 13:50

Registrerad medlem #8
Registrerad: lör jul 22 2006, 10:00
inlägg: 808
Här kommer en guide om hur jag fick min router (Edgerouter X, funkar kanske också med Lite, PRO osv) att bli en VPN-klient med Bahnhofs fria VPN alternativ Lex-Integrity.

Inställningarna som görs i denna guide innebär att alla uppkopplade enheter, mot routern, kommer att gå genom en VPN som använder PPTP-protokoll. Man kommer att få en annan IP-adress än sin egna och kommer på så vis vara "anonym".

PPTP är inte en lösning att rekommendera om man lägger fokus på säkerhet/kryptering!
PPTP är vad som erbjuds med Bahnhofs gratisversion.

Värt att notera:
(1) När man surfar med VPN finns en risk att hastigheten inte kommer vara hela linans kapacitet. PPTP anses dock vara snabbare än exempelvis OpenVPN (som däremot har bättre kryptering).

(2) Det går nog välja att köra dessa inställningar på en annan port än den kopplad mot internet (eth0), ifall man vill ha olika accesspunkter och vill ha alternativ.

-----------------------------------------

Nog om detta, såhär gjorde jag:

Logga in på routern via 192.168.1.1.

Väl inne i kontrollpanelen så tryck på "Config Tree" uppe i högra hörnet.Då kommer man till en sida där det på vänster sida finns en lista med expanderbara menyval.Det första vi ska göra är att trycka på den svarta pilen vid "interfaces", sedan på den svarta pilen vid "pptp-client".

Nu ska det på höger sida komma ett fält där man skriver "pptpc0". Sedan trycker man på knappen "Update List".Vad som händer då är att en rad som heter "pptcp0" läggs till i vänstra listan.
Tryck på den svarta pilen vid "pptcp0" och det kommer upp ett par olika fält på höger sida.

Fyll i som på bilden nedan MEN tänk på att i fälten "password" och "user-id" ska DITT lösenord och användarnamn stå. (Dessa hittar du på Bahnhofs hemsida på "mina sidor").Nu ska vi i den vänstra listan gå ner till "protocols", och sedan "static" och till sist trycka på svarta pilen vid "interface-route".Nu på den högra sidan skriver vi enligt bilden nedan (0.0.0.0/0) och trycker på "update list"Detta ger oss en ny rad till vänster med samma namn som vi skrev nyss. Tryck på den svarta pilen vid namnet och sedan på "next-hop-interface".Sedan på höger sida skriver vi "pptpc0" och trycker på "update list".

Nu ska in på "service" sedan "nat" och till sist "rule".På höger sida ska vi lägga till två nya regler. (På bilden är det tre, det kan se olika ut).
OBS: För att lägga till ytterligare en rad trycker man på knappen "add".

Skriv "5000" och "5020" och tryck sedan på "update list"Detta ger oss nya rader till vänster.Tryck på den svarta pilen vid "5000", fyll i på höger sida enligt nedanstående bild:Tryck sedan på "destination" till vänster.Fyll i enligt bild:Tryck nu på svarta pilen vid "5020" till vänster....och fyll i enligt bild:Sådär!

Nu ska allt sparas och det gör man genom att trycka på knappen "preview" som finns i nederkant på sidan. Den har en diskettsymbol på sig.

Om allt blir godkänt och det inte kommer upp någon varningsruta så ska routern startas om genom att trycka på knappen "system" allra längst ner på sidan, bredvid knappen "alerts".

I rutan som dyker upp >>> bläddra ner till "Restart device" och tryck på knappen "restart".

När routern har startat om och kopplat upp sig mot internet så surfa in på integrity.st och kolla ifall du får en tumme upp i grönt.

Om inte, skriv här i tråden så kanske vi kan hjälpa dig.

[ Redigerat mån aug 06 2018, 20:26 ]
Tillbaka till toppen
Webbplats
 

Hoppa:     Tillbaka till toppen

Distribuera denna tråd: rss 0.92 Distribuera denna tråd: rss 2.0 Distribuera denna tråd: RDF
IZONNET Forum